Ψητός σολομός φιλέτο με κούσκους. Ένα light γεύμα που θα σε χορτάσει χωρίς να καταστρέψει τη δίαιτά σου!
Θερμίδες: 457
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1 φλιτζάνι ωμό κουσκούς
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 1 κύβος ζωμό κοτόπουλου χωρίς λιπαρά
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους σπόρους μάραθου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- Σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα καρύδια και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κουσκούς και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε το κρασί και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Κάλυψε και αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη για 5 λεπτά.
- Ανακάτεψε με ένα πιρούνι και πασπάλισε με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Συνδύασε το λευκό πιπέρι και τα υπόλοιπα 4 συστατικά (μαζί με το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι) σε ένα μικρό μπολ.
- Ψέκασε τα φιλέτα με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισέ τα με το μείγμα μπαχαρικών.
- Ψήσε τα φιλέτα στο γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Σέρβιρε με το κουσκούς.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ