Μια λιτή και εύκολη μακαρονάδα με νόστιμη σάλτσα από ντομάτα και φύλλα βασιλικού. Γιατί τα ζυμαρικά είναι το πρώτο πιάτο στην περίοδο της νηστείας!
Θερμίδες: 250
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό κομμένα διαγωνίως σπαράγγια
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 τσαμπί ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 230 γραμμάρια άβραστες πένες
- 1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – υψηλή θερμότητα, ρίξε λάδι και σόταρε τα σπαράγγια για 3 1/2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 1 λεπτό.
- Μετά τις ντομάτες και μαγείρεψε για 6 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε τα υλικά και ρίξε τα ζυμαρικά μέσα και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε πασπαλίζοντας με 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ