Μια εναλλακτική συνταγή για γαρίδες που μπορείς να απολαύσεις σαν κυρίως γεύμα ή να προετοιμάσεις για κάποιο πάρτι.
Θερμίδες: 228/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 κ. γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλυκού σιρόπι από σφένδαμο
- 2 κ. γλυκού καυτερή σος
- 700γρ γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- 2 καλαμπόκια καθαρισμένα
- Μαγειρικό σπρέι
- 1 φλιτζάνι μαρούλι κομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο φρέσκο
- 30γρ φασόλια μαύρα
- 3 τομάτες ψιλοκομμένες
- 60γρ τοτρίγιες
- 1/3 φλιτζανιού ξινή κρέμα light
- 1/4 φλιτζανιού αβοκάντο κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προετοίμασε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βάλε το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο, το σιρόπι από σφένδαμο και την καυτερή σος σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακάτεψε με ένα σύρμα.
- Τοποθέτησε τις γαρίδες σε ένα ρηχό μπολ και ρίξε από πάνω λίγο από το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- Βάλ’ τες σε μεταλλικά καλαμάκια.
- Ψέκασε το καλαμπόκι με το σπρέι μαγειρέματος.
- Τοποθέτησε τις γαρίδες και το καλαμπόκι σε μια σχάρα.
- Άφησε τα για 8 λεπτά.
- Φρόντιζε να τους αλλάζεις μεριά ενώ ψήνονται.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από τα καλαμάκια και βάλ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πρόσθεσε το καλαμπόκι αφού το έχεις καθαρίσει και έχεις κρατήσει τα σπόρια.
- Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο, τα μαύρα φασόλια και τις τομάτες.
- Περιχύνεις με το μείγμα που έφτιαξες αρχικά.
- Κάνεις πουρέ το αβοκάντο με τη ξινή κρέμα.
- Τοποθετείς τις τορτίγιες στα πιάτα, ρίχνεις τις γαρίδες και τον πουρέ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ