Μια ελληνική συνταγή με βάση τα θαλασσινά και τα νησιώτικα στοιχεία. Θα γίνει το αγαπημένο σου κυριακάτικο γεύμα.
Θερμίδες: 214/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4 φλιτζανιού φάβα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό μικρό
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
- 340γρ καλαμαράκια καθαρισμένα
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 κ. σούπας λεμόνι
- 2 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξέπλυνε τη φάβα.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξε τη φάβα και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία , κάλυψέ το και άφησέ το να σιγοβράσει για 1 ώρα(μέχρι να λιώσει η φάβα).
- Αν χρειαστεί πρόσθεσε νερό.
- Ανακάτευε συχνά.
- Κόψε τα καλαμαράκια και περίχυσε με 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/2 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
- Άφησέ τα στην άκρη.
- Μετέφερε τη φάβα σε ένα μίξερ.
- Πρόσθεσε 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, το χυμό λεμονιού και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.
- Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί πουρές.
- Σέρβιρέ τον σε μια πιατέλα.
- Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πέρασε τα καλαμαράκια σε καλαμάκια και ψήσε τα για 4 λεπτά.
- Γύρνα τα ώστε να ψηθούν και οι δύο πλευρές.
- Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και τα καλαμάκια.
- Τοποθέτησέ τα πάνω από τη φάβα μαζί με 1 κ. σούπας λάδι, πιπέρι και μαϊντανό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ