Muffins από γλυκοπατάτα, αβοκάντο και φέτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απόλαυσε αλμυρά muffins με χαμηλές θερμίδες! Ο συνδυασμός τη γλυκοπατάτας, του αβοκάντο και της φέτας θα φέρουν μια γευστική ισορροπία, που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και το στομάχι σου.
Θερμίδες: 268/μερίδα

Συστατικά

  • 1 γλυκόπατατα (200γρ.) ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • μερικές σταγόνες ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αβοκάντο ξεφλουδισμένο και χωρίς κουκούτσι (150γρ. καθαρισμένο)
  • 100γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100γρ. καλαμποκάλευρο
  • 80ml. σφένδαμο σιρόπι
  • 3 αβγά μεγάλα
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 100ml. γάλα 2% λιπαρά
  • 50γρ. φέτα λιωμένη
  • 2 κ. σούπας σπόρους ανάμεικτους
  • 1/4 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τη γλυκοπατάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ, κάλυψέ το με μεμβράνη και βάλ’ το στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Άφησέ το να κρυώσει.
  • Άλειψε με λίγο λάδι 9 φορμάκια για muffins.
  • Κόψε το 1/4 της γλυκοπατάτας σε ακόμα πιο μικρά κομμάτια και βάλ’ τα στην άκρη.
  • Τοποθέτησε σε ένα μούλτι την υπόλοιπη πατάτα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, το καλαμποκάλευρο, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά, το baking powder, τη σόδα, το γάλα και 1/4 κ. γλυκού αλάτι.
  • Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο.
  • Χώρισέ το ομοιόμορφα στα φορμάκια.
  • Πασπάλισε από πάνω τη ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα, τη φέτα και τη πάπρικα.
  • Ψήσε στους 180°C στις αντιστάσεις ή στους 160°C στον αέρα, για 22 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν.
  • Έλεγξέ τα τρυπώντας το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Αν είναι στεγνή όταν την αφαιρέσεις σημαίνει ότι είναι έτοιμα.
  • Άφησέ τα για 5 λεπτά να κρυώσουν και μετά αφαίρεσέτα από τα φορμάκια.
  • Μπορείς να τα διατηρήσεις ακόμα και 3 μέρες μέσα σε ένα κλειστό δοχείο.

 

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164