Η ήπια γεύση των μακαρονιών αποκτάει νόημα με τη πορτοκαλί κολοκύθα και το ιδιαίτερο blue cheese. Δοκίμασε αυτόν τον ανατρεπτικό συνδυασμό και απόλαυσέ τον με φίλους.
Θερμίδες: 300/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 2 1/2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
- Σπρέι μαγειρέματος
- 250γρ. ζυμαρικά
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας σκόρδο λιωμένο
- 1 φλ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλους κρόκους αβγών
- 1/2 φλ. blue cheese θρυμματισμένο
- 3 κ. σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
- Βάλε σε ένα τηγάνι φούρνου τη κολοκύθα, 1 1/2 κ. γλυκού λάδι, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
- Ψέκσασέ τα με το σπρέι μαγειρέματος και μαγείρεψέ τα για 24 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Θα χρειαστεί να τα ανακατέψεις μια φορά.
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στράγγιξέ τα και διατηρησέ τα ζεστά.
- Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι σε μάτι σε δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε 1 κ. γλυκού λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σόταρε για 3 λεπτά.
- Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και πρόσθεσε το 1/2 φλ. γάλα, 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/4 κ. γλυκού πιπέρι.
- Πρόσθεσε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι, τους κρόκους και ανακάτεψε με ένα σύρμα.
- Σιγά – σιγά πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μαγείρεψε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ τη κολοκύθα, τα ζυμαρικά και το μείγμα και ανακάτεψε απαλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ