Η κινόα έχει μια ιδιαίτερη γεύση, γι’ αυτό άλλωστε και επικρατεί στις διατροφικές μας συνήθειες. Συνδυάζεται με κολοκύθι, πιπεριά σέλινο και αμύγδαλα για αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 281/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4φλ. αμύγδαλα
- 1/2φλ. κινόα
- 4κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλόκομμένες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/8κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- 1κ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι χοντρό
- 1 κολοκύθι κομμένο σε φέτες
- 1 σέλινο κομμένο σε κύβους
- 1/2 λάιμ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C
- Ψήσε τα αμύγδαλα για 7 λεπτά.
- Ξέπλυνε την κινόα με κρύο νερό και στράγγιξέ την καλα.
- Άναψε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω ένα τηγάνι.
- Πρόσθεσε 2κ. γλυκού ελαιόλαδο, την πιπεριά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι.
- Μαγείρεψε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι την κινόα, το θυμάρι, 1φλ. νερό και το χοντρό αλάτι.
- Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, μείωσε την ένταση και κάλυψέ τα για 7 λεπτά για να σιγοβράσουν.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι, κάλυψέ τα ξανά και βράσε για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερή η κινόα.
- Πρόσθεσε το σέλινο και τα αμύγδαλα και ανακάτεψε για λίγο.
- Αφαίρεσέ το από το μάτι και πριν το σερβίρεις πρόσθεσε το λάιμ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ