Τέρμα πια οι τύψεις! Τώρα μπορείς να απολαύσεις ένα δροσερό επιδόρπιο με λίγες θερμίδες και με υπέροχη γεύση. Μαγικό συστατικό; Το μάνγκο που δίνει φρουτένια και γλυκόξυνη γεύση.
Θερμίδες: 267/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 (425 γρ.) ζύμη για τάρτα, ψυγείου
- Για τη γέμιση:
- 1 γλ. νέκταρ μάνγκο
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. χυμό λάιμ φρέσκο
- 1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
- 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι φρέσκο
- 2 αυγά μεγάλα
- 2 1/2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
- Για τη μαρέγκα:
- 3 ασπράδια αυγών μεγάλα
- 1/8 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. νερό
- Ξύσμα λάιμ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε τη ζύμη για τη τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας.
- Άφησέ το μέχρι να κρυώσει.
- Για το μείγμα, άνοιξε το μάτι σε μέτρια ένταση και τοποθέτησε πάνω μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Συνδύασε μέσα στη κατσαρόλα το νέκταρ μάνγκο, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ, το καλαμποκάλευρο, το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά.
- Ανακτάτευε συνεχώς με ένα σύρμα και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
- Αφαίρεσε από το μάτι και πρόσθεσε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λάιμ.
- Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο και τοποθέτησέ το μέσα σε ένα άλλο μπολ γεμάτο πάγο.
- Άφησέ το εκεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κάλυψε την επιφάνεια του μείγματος με μια μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για 8 ώρες.
- Για τη μαρέγκα, βάλε τα ασπράδια αυγών και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Χτύπησέ τα στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Πρόσθεσε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
- Τοποθέτησέ την σε ένα μάτι με μέτρια ένταση και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Χύσε το σιρόπι που μόλις έφτιαξες μέσα στο μείγμα της μαρέγκας, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα.
- Αφού κρυώσουν όλα τα υλικά, ρίξε πάνω από τη ζύμη τάρτας το μείγμα μάνγκο και τη μαρέγκα.
- Πασπάλισε με ξύσμα λάιμ και κόψε σε 9 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ