Ένα γλυκό για όσους αντιπαθούν τη σοκολάτα. Η πανακότα αποκτάει καλοκαιρινή και δροσερή γεύση με τα κόκκινα κεράσια και τον χυμό cranberry. Έχτονη γεύση, χρωματικές αντιθέσεις και φυσικά λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 151/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4κ. σούπας ζάχαρη
- 1 1/2κ. γλυκού ζελατίνη
- 1φλ. γάλα 0% λιπαρά
- 1φλ. γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1κ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1/3φλ. χυμό cranberry
- 1φλ. κεράσια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε 4 βαζάκια στην άκρη.
- Τοποθέτησε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι, σε μέτρια ένταση.
- Πρόσθεσε μέσα τις 3κ. σούπας ζάχαρη και τη ζελατίνη και ανακάτεψε.
- Ρίξε μέσα και το γάλα, ανακάτεψε καλά και αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι όταν η ζελατίνη διαλυθεί.
- Όταν κρυώσει το μείγμα ανακάτεψε μέσα το γιαούρτι με το 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου, μέχρι να γίνει λείο.
- Χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στα 4 βαζάκια, κάλυψέ τα και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Για τη sauce, τοποθέτησε στο μάτι σε μέτρια ένταση μια μικρή κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε μέσα την υπόλοιπη 1κ. σούπας ζάχαρη και τα κορν φλάουρ και ανακάτεψε.
- Στη συνέχεια, τοποθέτησε μέσα το χυμό cranberry, ανακάτευε και αφαίρεσε από το μάτι όταν το μείγμα πήξει και γίνει αφρώδες.
- Τοποθέτησε μέσα τα κεράσια και το υπόλοιπο 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Για το σερβίρισμα, μπορείς απλά να μοιράσεις αναλογικά τη sauce στα βαζάκια και να το απολαύσεις.
- Μπορείς επίσης να βυθίσεις τα βαζάκια κάτω από ζεστό νερό για 10 δευτερόλεπτα, να αφαιρέσεις την πανακότα με τα βοήθεια ενός μαχαιριού και να σερβίρεις σε μικρά πιάτα με τη sauce στο επάνω μέρος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ