Το ιταλικό γλυκό επηρεάζεται από την αυξημένη θερμοκρασία και μεταμορφώνεται σε ένα light παγωτό, διατηρώντας ίδια τη γεύση και τα συστατικά του. Είναι το ιδανικό γλυκό για τις απογευματινές λιγούρες ή τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.
Θερμίδες: 140/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 250ml. γάλα με 1,50% λιπαρά
- 1 βανίλια χωρίς σπόρους
- 3κ. σούπας κόκκινο κρασί
- 1κ. γλυκού κακάο
- 2κ. σούπας καφές στιγμιαίος
- 300ml. κρέμα γάλακτος light, σε μορφή σαντιγίς
- 2κ. σούπας λικέρ καφέ
- 6 μπισκότα σαβουαγιάρ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν κρεμώδης υφή.
- Σε μια κατσαρόλα βράσε το γάλα με τη βανίλια.
- Σιγά – σιγά ρίξε το μείγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακάτευε συνεχώς με ένα σύρμα.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στην κατσαρόλα, τοποθέτησέ την στο μάτι σε μέτρια φωτιά και άφησέ το να βράσει μέχρι να πήξει.
- Αφαίρεσέ τη από τη φωτιά και χώρισε το μείγμα σε δύο μπολ.
- Στο ένα μπολ ρίξε το κρασί και στο άλλο μπολ ρίξε 1κ. σούπας καφέ και το κακάο.
- Ανακάτεψε και τα δύο μπολ και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Ρίξε τη μισή σαντιγί μέσα στο μείγμα με το κρασί και την άλλη μισή στο μείγμα με τον καφέ και το κακάο.
- Ανακάτεψε απαλά και στις δύο περιπτώσεις.
- Σε μια κανάτα ανακάτεψε το λικέρ του καφέ, τη 1κ. σούπας καφέ και 100ml. ζεστό νερό.
- Πασπάλισε τα σαβουαγιάρ με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- Σε ένα μακρόστενο ταψάκι τοποθέτησε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Στρώσε το μείγμα με τον καφέ ομοιόμορφα, τοποθέτησε τα σαβουαγιάρ και από πάνω το μείγμα με το κρασί.
- Σκέπασέ το με το αλουμινόχαρτο και άφησέ το στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Κόψε το γλυκό σου σε 14 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ