Αφού ο καιρός ζέστανε για τα καλά, αποχαιρετούμε τις φακές σε μορφή σούπα και τις υιοθετούμε στη διατροφή μας σαν σαλάτα. Ενεργοποιούμε τη γεύση της με γλυκιά κολοκύθα και ένα ιδιαίτερο dressing.
Θερμίδες: 290/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σαλάτα:
- 1/2 κολοκύθα (μικρή)
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 250γρ. φακές
- 1 φύλλο δάφνης
- 50γρ. καρύδια
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- Για το dressing:
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας ξύδι
- 2κ. γλυκού μέλι
- 1/2κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1/2 σκελίδα σκόρδου
- φύλλα ρόκας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C .
- Καθάρισε και κόψε την κολοκύθα σε κύβους.
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, τις φακές και τη δάφνη και άφησέ τα να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν οι φακές.
- Στράγγιξέ τες και αφαίρεσε τη δάφνη.
- Τοποθέτησε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήσε τα στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαίρεσε τα καρύδια και στη θέση τους βάλε την κολοκύθα με τις 2κ. σούπας ελαιόλαδο και ψήσε για 35 λεπτά.
- Για το dressing ανακάτεψε σε ένα μπολ τις 2κ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το σκόρδο.
- Στο τέλος πρόσθεσε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Χώρισε σε 8 πιάτα τις φακές, ρίξε από πάνω το dressing, τα καρύδια, την κολοκύθα και τη ρόκα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ