Ξέρω ότι κάποιες από εσάς έχετε αδυναμία στη σαμπάνια και τον αφρώδη οίνο. Για αυτό το λόγο σου παρουσιάζω μια light συνταγή για cocktail με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.
Θερμίδες: 126/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4φλ. νερό
- 1/2φλ. ζάχαρη
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- 2 ώριμα ροδάκινα κομμένα, χωρίς τη φλούδα
- 750ml. Prosecco (προσέκο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε το νερό, τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο σε μια κατσαρόλα.
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Αφαίρεσέ τη από το μάτι και άφησε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν κρυώσει, αφαίρεσε από μέσα το δεντρολίβανο και τοποθέτησε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μετά από 1 ώρα αφαίρεσε την κατσαρόλα από το ψυγείο και ρίξε το μείγμα μαζί με τα ροδάκινα σε ένα μούλτι.
- Χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεία.
- Πέρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες από ένα σουρωτήρι και άφησέ το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και μοίρασέ το σε 8 ποτήρια.
- Ρίξε λίγο πάγο και το prosecco.
- Διακόσμησε με φέτες ροδάκινου και δεντρολίβανο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ