Μια εναλλακτική σος που θα δώσει γεύση στα καλαμάκια σου, χωρίς να αυξήσει τις ημερήσιες θερμίδες. Απόλαυσέ τα ένα βράδυ με φίλους ή σε συνδυασμό με τη σαλάτα σου το μεσημέρι.
Θερμίδες: 290/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα καλαμάκια
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 2κ. σούπας κάρυ
- 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1κ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Πιπέρι
- 600γρ. κομματάκια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 16 ξύλινα καλαμάκια, βρεγμένα σε νερό
- Για τη σος
- 1/3φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 2κ. σούπας φυστικοβούτυρο
- 1κ. σούπας σος σόγιας, χωρίς αλάτι
- 2κ. γλυκού μέλι
- 1κ. γλυκού σος τσίλι
- 1κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα 7 πρώτα υλικά.
- Βούτηξε μέσα στο μπολ τα κομματάκια κοτόπουλου και τοποθέτησε το μπολ μέσα στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Εν τω μεταξύ, προετοίμασε τη σος φιστικιού.
- Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και άναψέ το σε χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε μέσα όλα τα υλικά για τη σος και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και άφησε τη σος να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ετοίμασε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πέρασε τα κομματάκια κοτόπουλου στα καλαμάκια και τοποθέτησέ τα στη σχάρα.
- Άφησέ τα να ψηθούν και αν χρειαστεί γύρισέ τα μεριά.
- Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 4 καλαμάκια και πρόσθεσε από πάνω τη σος.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ