Τι και αν έχει αυξηθεί η θερμοκρασία, εμείς καταλαγιάζουμε την πείνα μας με ένα ζεστό ριζότο με σολομό και μανιτάρια που χαρακτηρίζεται από λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 256/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 85γρ. φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
- 1φλ. ρύζι καστανό
- 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1κ. γλυκού μέλι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 140γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
- Αλατοπίπερο
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 1/2κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
- Όταν προθερμανθεί ο φούρνος, τοποθέτησε τα φιλέτα στη λαδόκολλα και σε ένα ταψί.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τη μουστάρδα με το μέλι και ρίξε το πάνω από τα φιλέτα.
- Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 12-15 λεπτά.
- Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και σε μέτρια ένταση.
- Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε τα μανιτάρια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Ρίξε το αλατοπίπερο και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίξε μέσα στο τηγάνι το ρύζι και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και μαγείρεψε για άλλα 7 λεπτά.
- Αν το ρύζι συνεχίζει να είναι τραγανό συνέχισε να το βράζεις.
- Όταν είναι έτοιμο πρόσθεσε την παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Χώρισε το ρύζι και το σολομό σε 3 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ