ΣΚ στην πόλη: Εκπαιδευτικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έφθασε και αυτό ξέρεις πολύ τι σημαίνει. Περισσότερος χρόνος για εσένα και το παιδί σου. Τα διαβάσματα και το σχολείο μπαίνουν στην άκρη και ο μόνος σας στόχος είναι να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε. Όπως έχεις καταλάβαμε, εδώ στο TLife αγαπάμε τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις θεατρικές παραστάσεις. Για αυτό, και αυτή την Παρασκευή έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας. Για δες!

Οι δράσεις

Ο κυβισμός, το πορτραίτο και η Ανακύκλωση
Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 7-9 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος. Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.
Πού; Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα
Πότε; Κυριακή στις 10:30 – 12:00

Άκου! Ένας πίνακας τραγουδάει
Το Ίδρυμα Θεοχαράκη διοργανώνει στους χώρους του σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους. Οι ζωγραφικοί πίνακες ζωντανεύουν και μας αποκαλύπτουν μυστικά! Εικόνες που εξιστορούν, ιστορίες που τραγουδιούνται και αναπάντεχες συμπτώσεις μας οδηγούν, σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Πού; Ίδρυμα Θεοχαράκη
Πότε; Σάββατο στις 16:30 – 17:30

Οι παραστάσεις

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Το αριστούργημα, της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που χρόνια τώρα μαγεύει μικρούς και μεγάλους, γίνεται παράσταση για όλη την οικογένεια σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία της Χριστίνας Κουλουμπή και της Κάρμεν Ρουγγέρη. Τα κοστούμια, τα σκηνικά, οι προβολές, οι χορογραφίες είναι όλα, όπως πάντα, προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια, σε στίχους του Ανδρέα Κουλουμπή, εμπνεύστηκε και συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής.
Πού; Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 
Πότε; Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00

«Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά»
Μία παράσταση για παιδιά 3-6,5 ετών. Μιλά για τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού το οποίο είναι διαφορετικό από όλους του υπόλοιπους κατοίκους της μικρής του πόλης. Εάν και η διαφορετικότητά του εντοπίζεται μόνο στο γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα, αυτό είναι ικανό ώστε να αποκλείεται από τις παρέες στο σχολείο και να νιώθει μόνος του. Ο Άτρο, το αγόρι, ντρέπεται για τα μαλλιά του, και η μόνη συντροφιά που έχει είναι ένα μικρό κουκλάκι που με την φαντασία του ζωντανεύει. Όταν αυτό χαθεί, ο φοβητσιάρης και ντροπαλός Άτρο πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τον (ψάξει) αναζητήσει.
Πού; Θέατρο Φούρνος 
Πότε; Κυριακή στις 11:30 

«Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη
H Παιδική Σκηνή της Μαριάννας Τόλη, υποδέχεται για τη θεατρική περίοδο 2021-2022 το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών μας χρόνων, «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» της Αλκής Ζέη. Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο για τέταρτη φορά, μετά το ανέβασμα του σε κρατικές σκηνές Ελλάδας και Κύπρου. Το θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου – Μαριάννα Τόλη, επιλέγει ένα έργο σταθμό αναφοράς στην παιδική λογοτεχνία, που θα μας ταξιδέψει σε ένα μεγάλο περίπατο γεμάτο συναισθήματα και γνώσεις. Και η υπόθεση γνωστή!
Πού; Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Πότε; Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164