Γευστική πρόταση για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τις μελιτζάνες. Τα μυρωδικά κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα, ενώ το τυρί προσφέρει απλόχερα γεύση.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 2.850
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 αυγά
- 300 γραμμ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τις μελιτζάνες, κόψε τες στη μέση και τοποθέτησέ τες σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό.
- Άφησέ τες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους.
- Βγάλ’ τες από την κατσαρόλα, στράγγιξέ τες και αφαίρεσε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
- Τοποθέτησε κατά μέρος τις άδειες μελιτζάνες, τα σκαφάκια δηλαδή, τα οποία θα γεμίσεις αργότερα.
- Ρίξε τη σάρκα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ψήσε το μίγμα που εστοίμασες μέχρι να ροδίσει καλά. Απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.
- Πρόσθεσε την ξηρή μυζήθρα και τα 2 αυγά καλά χτυπημένα.
- Ανακάτεψε πολύ καλά και γέμισε τα σκαφάκια, πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγη ακόμα μυζήθρα.
- Ψήσε τις γεμιστές μελιτζάνες στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ