Παστίτσιο ORAC

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το παστίτσιο ORAC συνδυάζει τη νοστιμιά με την υγιεινή διατροφή! Περιέχει έξυπνους συνδυασμούς τροφών που γίνονται ο κατάλληλος σύμμαχος για να χάσεις κιλά.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 1.820

 

Συστατικά

  • 200 γραμμ. πένες ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • Αλάτι, μερικά φρέσκα κλαράκια δενδρολίβανου
  • Για τη σάλτσα κιμά:
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 200 γραμμ. ντομάτες κονκασέ
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 200 ml στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη σάλτσα κιμά:
  • Ζέστανε το λάδι σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό και σόταρε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά για 3΄.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και συνέχισε για ακόμη 1΄.
  • Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψέ τον με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και το κρασί και άφησε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 20΄, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Πρόσθεσε το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό, αλ ντέντε.
  • Στράγγιξέ τα και μετέφερέ τα σε ένα μπολ, όπου θα τα ανακατέψεις με τη μαλακή μαργαρίνη.
  • Για την μπεσαμέλ:
  • Χτύπησε με το σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το μοσχοκάρυδο.
  • Λάδωσε ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τα μισά από τα ζυμαρικά.
  • Σκέπασε με τη μισή από τη σάλτσα του κιμά.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία και τέλος, στην επιφάνεια άπλωσε το μείγμα του γιαουρτιού για επικάλυψη.
  • Πασπάλισε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήσε το παστίτσιο στους 190°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.
  • Σέρβιρε το φαγητό ζεστό, γαρνίροντας με το δενδρολίβανο.
  • Συνόδευσε με ανάμεικτα πράσινα σαλατικά.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164