Τα donuts γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά και φυσικά light. H αντίθεση της λευκής κρέμας με το κόκκινο χρώμα τους θα σε συνεπάρει.
Θερμίδες: 121/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα donuts:
- 2/3φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/4φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 6κ σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1κ. γλυκού βανίλια
- 1κ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Για την κρέμα:
- 60γρ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 2κ. σούπας γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/4κ. γλυκού βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Πάρε ένα ταψί με θήκες για donuts ή capcakes.
- Πέρασε με λίγο λάδι τις 6 θήκες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν μπάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε το αυγό, τη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, τη βανίλια και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ένωσε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας.
- Χώρισε το μείγμα στις 6 θήκες.
- Ψήσε για 8 – 10 λεπτά.
- Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και άφησέ τα 5 λεπτά να κρυώσουν.
- Καθώς τα donuts κρυώνουν, χτύπησε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την κρέμα μέχρι να γίνουν λεία.
- Πρόσθεσε την κρέμα πάνω στα donuts και άφησέ τα για 10 λεπτά.
- Σε κάθε μερίδα αντιστοιχεί ένα donuts.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ