Κάνουμε ένα πέρασμα από την Ασία και συγκεκριμένα από την Ινδία, δοκιμάζοντας μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτο ιδιαίτερες γεύσεις και μπαχαρικά.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2γλ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1/2φλ. καρότο κομμένο σε φέτες
- 3/4κ. γλυκού κύμινο
- 3/4κ. γλυκού κανέλα
- 1/2κ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
- 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/2φλ. Σταφίδες
- 3κ. σούπας πάστα ντομάτας
- 1 + 1/2κ.σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 420γρ. βρασμένος αρακάς
- 1/2φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1φλ. ρύζι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και μαγείρεψε για 6 λεπτά.
- Αφαίρεσε τον κιμά το τηγάνι και πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι και το καρότο και σόταρε για 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κύμινο, την κανέλα, το κόλιαντρο σε σκόνη και το πιπέρι και σόταρε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε τον κιμά ξανά, το ζωμό, τις σταφίδες, την πάστα ντομάτας, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τον αρακά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το κόλιαντρο και το χυμό λεμονιού.
- Χώρισε το ρύζι σε και τον κιμά σε 5 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ