Τα κεφτεδάκια αποκτούν γλυκόξινη γεύση με αυτήν την ιδιαίτερη sauce. Προτιμήσαμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για extra light αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 278/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα κεφτεδάκια:
- 900γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 4κ. γλυκού πάστα σκόρδου
- 1 + 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. γλυκού πιπέρι
- 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- Για τη sauce:
- 3κ. σούπας κέτσαπ
- 1/4φλ. σόγια sauce χωρίς αλάτι
- 1κ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1/2φλ. χυμό ανανά
- 1κ. γλυκού πάστα σκόρδου
- 1/2κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C.
- Ζέστανε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και πρόσθεσε μέσα όλα τα υλικά για τη sauce.
- Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία.
- Σιγόβρασε για 8-10 λεπτά και αφαίρεσέ την από το μάτι για να κρυώσει η sauce.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φρυγανιά και τη σκόνη κρεμμυδιού.
- Μην ανακατέψεις για αρκετή ώρα γιατί θα “στεγνώσουν” τα κεφτεδάκια.
- Πλάσε 18 κεφτεδάκια.
- Κάθε κεφτεδάκι αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας κιμά.
- Τοποθέτησέ τα σε μια λαδόκολλα, πάνω σε ένα ταψί.
- Βάλε το ταψί στο κέντρο του φούρνου και ψήσε για 11-13 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και βούτηξε τα κεφτεδάκια στη sauce ή περίχυσέ τα με αυτή.
- Σε κάθε πιάτο αντιστοιχούν 3 κεφτεδάκια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ