Γεμίσαμε τα φύλλα μαρουλιού με ένα γευστικό κιμά. Την ανατροπή κάνει το λάιμ και τα γευστικά μυρωδικά.
Θερμίδες: 201/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ηλιέλαιο
- 400γρ. κιμάς κοτόπουλου
- Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
- 2κ. σούπας ζωμός λαχανικών
- Χυμό από 1 λάιμ
- 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 50γρ. φιστίκια ή κάσιους
- 12 φύλλα μαρουλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμος και σωστά ψημένος.
- Αφαίρεσε τον κιμά από το τηγάνι και άφησέ το να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίξε το ζωμό, το λάιμ και τη ζάχαρη και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τα καρότα, το τζίντζερ, το κόλιαντρο και τα φιστίκια.
- Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε μέσα και τον κιμά και ανακάτεψε πάλι καλά.
- Μοίρασε αναλογικά τον κιμά στα 12 φύλλα μαρουλιού.
- Σέρβιρε ένα φύλλο σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ