Ιδιαίτερη συνταγή για όσες λατρεύουν το κοκκινιστό κοτόπουλο αλλά δεν θέλουν να χαλάσουν τη δίαιτά τους. Η quinoa και το ρύζι προσφέρουν ισορροπία στα γευστικά μπαχαρικά που πρωταγωνιστούν.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 450γρ. μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 2κ. σούπας πάστα κάρυ
- 2κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. σούπας πάστα τζίντζερ
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2φλ. πάστα ντομάτας
- 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 3φλ. μελιτζάνα κομμένη σε κύβους, χωρίς φλούδα
- 3φλ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1φλ. ωμή quinoa
- Για το σερβίρισμα:
- 1φλ. βρασμένο ρύζι basmati
- 1/2φλ. αμύγδαλα τριμμένα
- 1φλ. κόλιανδρο
- 1/2φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τσιγάρισε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο, την πάστα κάρυ, το κύμινο, την πάστα τζίντζερ και το σκόρδο και σόταρε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τον πουρέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, τις μελιτζάνες, τις κομμένες ντομάτες και την quinoa.
- Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή όσο χρόνο λέει η συσκευασία της quinoa ότι χρειάζεται για να γίνει.
- Όταν είναι έτοιμο, χώρισε σε 6 πιάτα και μοίρασε αναλογικά σε κάθε πιάτο το ρύζι, τα αμύγδαλα, το κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ