Ενισχύουμε τη γεύση της γαλοπούλας με φρούτα και λαχανικά του φθινοπώρου. Νόστιμο, ιδιαίτερο και ένα πιάτο ιδανικό για όλες τις ώρες!
Θερμίδες: 258/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φιλέτα γαλοπούλας χωρίς πέτσα (περίπου 225γρ. το καθένα)
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/3φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1+1/4φλ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 5 σύκα κομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1φλ. σπανάκι baby
- 3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 6-8 κομμάτια σπάγκο
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε την κολοκύθα και 2κ. σούπας νερό, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ την να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Αφαίρεσε το καπάκι και πρόσθεσε μέσα τα σύκα, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το φασκόμηλο και το πιπέρι.
- Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά και άφησέ το μετά να κρυώσει.
- Κόψε ελαφρώς στη μέση το κάθε φιλέτο, ώστε να καταφέρεις να τα γεμίσεις με το μείγμα.
- Γέμισε το καθένα με 3/4 του φλιτζανιού από το μείγμα που έφτιαξες και δέσε τα με 4 σπάγκους.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.
- Ψέκασε τα φιλέτα με το μαγειρικό σπρέι και σόταρέ τα σε ένα τηγάνι με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην φύγει το μείγμα από το εσωτερικό τους.
- Σε ένα ταψί τοποθέτησε μια λαδόκολλα και από πάνω τα φιλέτα.
- Ψήσε για 30-35 λεπτά.
- Αφαίρεσέ τα από το φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και κόψε τους σπάγκους.
- Κόψε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια και σέρβιρε από ένα στο κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ