Ποιος είπε ότι στο σουφλέ δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει το ρύζι; Επίσης ποιος είπε ότι το σουφλέ έχει πολλές θερμίδες; Δες αυτή τη συνταγή και ένταξέ τη στη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 260/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4φλ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκίτσες
- 450γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 300γρ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
- 1/3φλ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
- 3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι
- 250γρ. καστανό ρύζι βρασμένο
- 1φλ. τριμμένο τσένταρ με λίγα λιπαρά
- 1/4φλ. τριμμένη φρυγανιά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C.
- Πάρε ένα ταψί με διαστάσεις 33x23 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι.
- Βράσε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το μπρόκολο.
- Βράσε το για 2 λεπτά και αφαίρεσέ το.
- Μέσα στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το κοτόπουλο και βράσε για 15-20 λεπτά.
- Αφαίρεσέ τα από την κατσαρόλα και άφησέ το να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει κόψε το σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το ζωμό, το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μέσα στο ίδιο μπολ πρόσθεσε το κοτόπουλο, το ρύζι, το μπρόκολο και 1/2φλ. Τσένταρ.
- Ανακάτεψε προσεκτικά και ομοιόμορφα.
- Άδειασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί.
- Πασπάλισε με το υπόλοιπο τσένταρ και με τη φρυγανιά.
- Ψήσε το φαγητό για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Κόψε το φαγητό σε 6 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ