Σοκολατένια donuts ολικής αλέσεως με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απολαμβάνουμε τα donuts χωρίς τύψεις. Μια συνταγή πλούσια σε γεύση, γεμάτη πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά που μπορεί να ενταχθεί στη δίαιτά μας.
Θερμίδες: 215/ μερίδα

Συστατικά

  • 1φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού βανίλια
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
  • 1φλ. φυστικοβούτυρο
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Νιφάδες κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 140°C.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι δύο ταψάκια για donuts των έξι θέσεων το καθένα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε ελαφρά το αυγό, το γάλα και τη βανίλια.
  • Ανακάτεψε τα δύο μείγματα μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Ρίξε μέσα τις λιωμένες μπανάνες και ανακάτεψε καλά.
  • Άδειασε το μείγμα στα ταψάκια, συμπληρώνοντας με αυτή τα 2/3 από κάθε θήκη.
  • Ψήσε τα donuts για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα donuts από τις θήκες και τοποθέτησέ τα σε μια σχάρα.
  • Λιώσε το φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 45-60 δευτερόλεπτα.
  • Βούτυξε την κορυφή των donuts στο φυστικοβούτυρο και τοποθέτησέ τα ξανά στη σχάρα.
  • Πασπάλισε με τις νιφάδες κουβερτούρας.
  • Σέρβιρε ένα donut σε κάθε μερίδα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164