Πίτσα με καραμελωμένο φοινόκιο, κρεμμύδι και ελιές

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ιταλική συνταγή, με τα καραμελωμένα κρεμμύδια να δίνουν μια νότα από την Αμερική. Γευστική, light και ότι πρέπει για ατασθαλίες χωρίς τύχψεις!
Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1+1/2κ. γλυκού μαγιά
  • 2/3φλ. χλιαρό νερό
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
  • Για τη γέμιση:
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4φλ. φοινόκιο ψιλοκομμένο
  • 2φλ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/4κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1φλ. μοτσαρέλα κομμένο
  • 1/4φλ. ελιές Καλαμών κομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
  • Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+3/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
  • Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
  • Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
  • Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 30 εκατοστών.
  • Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
  • Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
  • Για τη γέμιση:
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί πρόσθεσε το φοινόκιο, το κρεμμύδι, το αλάτι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το πιπέρι.
  • Ανακάτευε συχνά για τα επόμενα 20 λεπτά και ύστερα αφίρεσε το τηγάνι από το μάτι.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Άπλωσε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το φοινόκιο, τη μοτσαρέλα και τις ελιές.
  • Ψήσε για 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Αφαίρεσε την πίτσα από το φούρνο και κόψε σε 6 κομμάτια.
  • Μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164