Προσθέσαμε θαλασσινά στην πίτσα και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Συνδυάσαμε τις γαρίδες με σπανάκι και κολοκυθάκια για extra γεύση και υγιεινό αποτέλεσμα.
Θερμίδες: 291/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 2κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 340γρ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- Μαγειρικό σπρέι
- 450γρ γαρίδες καθαρισμένες
- 2+1/2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 3φλ. σπανάκι κομμένο
- 1/2κ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 1/2κ. γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
- 1/2φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
- 1/2φλ. τυρί μετσοβόνε
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Στρώσε τη ζύμη σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακάτεψε με ένα σύρμα το καλαμποκάλευρο, το γάλα και το σκόρδο.
- Άφησέ τα να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε στο κατσαρολάκι το αλάτι και το πιπέρι και ρίξε το μείγμα πάνω στην κρούστα
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Σόταρε τις γαρίδες για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε το κολοκυθάκι και σόταρε για ακόμα 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να μαραθεί.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες πάνω στη ζύμη.
- Πασπάλισε με τη ρίγανη, το βασιλικό, τη μοσταρέλα και το μετσοβόνε.
- Ψήσε την πίτσα για 8 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
- Αφαίρεσε από ο φούρνο και κόψε σε 8 κομμάτια.
- Μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ