Πίτσα με ρόκα, προσούτο και μανιτάρια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Φυσικά, το προσούτο δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη συνταγή. Διατηρεί την ιταλική κουλτούρα και σε υψηλά επίπεδα τη γεύση.
Θερμίδες: 115/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2φλ. χλιαρό νερό
  • 1+1/2φλ. για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 2κ. γλυκού καλαμποκάλευρο
  • Για τη γέμιση:
  • 2 φέτες προσούτο κομμένες στο κέντρο
  • 1/2φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 225γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2φλ. τυρί ρικοτά με λίγα λιπαρά
  • 2φλ. ρόκα baby
  • 1/3φλ. μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, κομμένη
  • 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Διέλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και άφησέ το για 5 λεπτά.
  • Τοποθέτησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μίξερ και ρίξε 1+1/4φλ. αλεύρι και το αλάτι.
  • Χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, τοποθέτησε τη ζύμη και ζύμωσε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι που απέμεινε και ζύμωσε.
  • Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι, κάλυψέ την και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά περίπου.
  • Μετά από 45 λεπτά, ζύμωσέ την πάλι και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 35 εκατοστών.
  • Έπειτα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη και τοποθέτησέ τη στο ταψί.
  • Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Για τη γέμιση:
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σόταρε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε στο μείγμα 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι τη ζύμη και ρίξε 1/4κ. γλυκού αλάτι και 1/8κ. γλυκού πιπέρι.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήσε για 10 λετπά.
  • Αφαίρεσε από το φούρνο την πίτσα και πασπάλισε με τη ρικότα.
  • Άπλωσε πάνω το μείγμα με τα μανιτάρια, τη ρόκα, το προσούτο, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ψήσε για 10 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο.
  • Κόψε σε 12 κομμάτια και μοίρασε ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164