Μια λαχταριστή συνταγή που ταιριάζει απόλυτα στη δίαιτά σου. Τα μπαχαρικά και το αποτέλεσμα μας θυμίζουν την μεξικάνική κουλτούρα και τις πικάντικες γεύσεις της.
Θερμίδες: 231/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη γέμιση:
- 4 πατάτες
- 400γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 450γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
- 450γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας κιμά σκόρδου
- 1κ. σούπας σκόνη τσίλι
- 1κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα:
- Λίγη τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
- Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε τις πατάτες και τρύπησέ τες με ένα πιρούνι.
- Τοποθετήστε τις πατάτες στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε τες για 5 λεπτά.
- Γύρισέ τες πλευρά και ψήσε τες για ακόμα 5 λεπτά.
- Αν συνεχίζουν να είναι άψητες στο κέντρο, ψήσε τες όσο χρειαστεί.
- Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε μέσα τον κιμά και μαγείρεψε για 5-8 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να γίνεται ροζ.
- Αφαίρεσε τον κιμά από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σόταρε για 3-5 λεπτά.
- Ρίξε πάλι μέσα τον κιμά, την ντομάτα σε κύβους, τα φασόλια και όλα τα μπαχαρικά.
- Μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Κόψε τις πατάτες στη μέση και μοίρασε τον κιμά αναλογικά.
- Πασπάλισε με τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σε κάθε πιάτο αντιστοιχεί μισή πατάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ