Σοκολατένια muffins με γέμιση μπανάνας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εκμεταλλευόμαστε το φρούτο εποχής και το προσθέτουμε σε μια γλυκιά συνταγή. Το αποτέλεσμα βγαίνει πιο ισορροπημένο και ελαφρύ!
Θερμίδες: 170/ μερίδα

Συστατικά

  • 3+1/2 μπανάνες λιωμένες
  • 1/4φλ. σιρόπι σοκολάτας
  • 1+1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 3/4κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/3φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2φλ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέστε μέσα το ασπράδι αυγού, τις μπανάνες, το σιρόπι, τη βανίλια και χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι.
  • Πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μίξερ με τις μπανάνες και τα άλλα υλικά και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
  • Πρόσθεσε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακάτεψε με μια κουτάλα.
  • Πάρε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins και χώρισε αναλογικά το μείγμα.
  • Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  • Σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164