Ρολά κανέλας με κακάο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γλυκιά φθινοπωρινή συνταγή, χωρίς λιπαρά και περιττές θερμίδες. Τα ρολά κανέλας είναι ένα γλυκό που θα προσφέρει γεύση και πλούσιο άρωμα σε κάθε γεύση.
Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 3/4φλ. ζεστό γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
  • 1κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2+1/4κ. γλυκού μαγιά
  • 4+1/2φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • Για τη γέμιση:
  • 5κ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 5κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τη ζύμη:
  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψί με μαγειρικό σπρέι και άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το γάλα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Πασπάλισε τη μαγιά στην κορυφή και περίμενε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίξε σταδιακά το αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε.
  • Αν είναι ακόμα υγρή η ζύμη πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι.
  • Αλεύρωσε μια επιφάνεια και ζύμωσε τη ζύμη για 5 λεπτά.
  • Άφησέ την να ξεκουραστεί.
  • Για τη γέμιση:
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κακάο και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
  • Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 16x10 εκατοστά περίπου.
  • Βούρτσισε” την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  • Πασπάλισε την επιφάνεια με το μείγμα της ζάχαρης.
  • Τύλιξε προσεκτικά τη ζύμη σαν ρολό και σφράγισε τις άκρες.
  • Βούτηξε τα δάχτυλά σου στο νερό και “τσίμπησε” το τελείωμα ώστε να μην ανοίξει.
  • Κόψε το ρολό σε 12 κομμάτια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Κάλυψέ τα με μια πετσέτα και άφησέ τα φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
  • Ψήσε τα ρολά κανέλας για 17-20 λεπτά.
  • Άφησέ τα να κρυώσουν και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164