Γλυκιά ομελέτα με μήλα και μέλι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Μια συνταγή που σίγουρα δεν έχεις συναντήσει ξανά στην Ελλάδα. Η ομελέτα συναντάει τα καραμελωμένα μήλα και προσαρμόζεται σε αυτό το γλυκό πιάτο.
Θερμίδες: 276/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 μήλο κομμένο σε φέτες
  • 1κ. σούπας μέλι
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1/2κ. σούπας καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε τις φέτες μήλου σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε 2κ. σούπας νερό και το μέλι.
  • Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία, και σκέπασέ την.
  • Όταν τα μήλα μαλακώσουν είναι έτοιμα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και 2κ. σούπας νερό και ανακάτεψέ τα με τα αυγά.
  • Σε ένα πυρίμαχο μικρό τηγάνι πρόσθεσε τα αυγά.
  • Ψήσε για 2 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και τα καρύδια.
  • Συνέχισε να ψήνεις μέχρι να γίνει η ομελέτα.
  • Αφαίρεσέ την από το φούρνο και απόλαυσέ τη ζεστή.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164