Μια κλασική και γευστική συνταγή, βγαλμένη από την παράδοση της Ελλάδας. Η ελιά συναντάει τα σοταρισμένα κρεμμύδια και δημιουργούν ένα δυνατό συνδυασμό.
Θερμίδες: 123/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. ξινόγαλο
- 2κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1/4φλ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- 1κ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Πάρε ένα ταψί 20x10 εκατοστά και ψέκασέ το με μαγειρικό σπρέι
- Πρόσθεσε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το ξινόγαλο, το βούτυρο και τα ασπράδια αυγών.
- Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Ανακάτεψε τα υλικά με ένα σύρμα.
- Κάνε μια λακούβα στο κέντρο του μείγματος και πρόσθεσε το μείγμα με το ξινόγαλο.
- Ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε τις ελιές, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και συνέχιζε να ανακατεύσεις.
- Ρίξε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 45 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ψωμί από το φούρνο κα άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε σε 12 φέτες και μοίρασε από μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ