Μια light συνταγή με μεξικάνινες επιρροές. Γευστική και άκρως θρεπτική, με το αβοκάντο να αφήνει την ιδιαίτερη πινελιά του.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 μικρά στήθοι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1κ. γλυκού χυμός λάιμ
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λάιμ
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1/4κ. γλυκού κύμινο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- Σπρέι μαγειρικής
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Χρησιμοποίησε ένα σφυρί για να κάνεις πιο λεπτό κάθε στήθος κοτόπουλου.
- Άφησε τα φιλέτα στην άκρη.
- Αφαίρεσε τη φλούδα και τους σπόρους από το αβοκάντο.
- Τοποθέτησε το αβοκάντο σε ένα μέτριο μπολ και λιώσε το με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το χυμό λάιμ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ανακάτεψε τα υλικά μεταξύ τους.
- Άπλωσε το μείγμα πάνω στα φιλέτα.
- Τύλιξε τα φιλέτα και ασφάλισέ τα με οδοντογλυφίδες.
- Σε ένα ρηχό μπολ χτύπησε ελαφρώς τα αυγά.
- Σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ πρόσθεσε τη φρυγανιά, το ξύσμα λάιμ, το σκόρδο σε σκόνη, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μπολ με τα αυγά.
- “Κύλησε”” το κοτόπουλο στην τριμμένη φρυγανιά.
- Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρέματος.
- Τοποθέτησε τα φιλέτα στο ταψί, με τη ραφή να ακουμπάει στον πάτο.
- Ψήσε για 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και η επικάλυψη να γίνει τραγανή.
- Μοίρασε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ