Ένα πιάτο ιδανικό για τις κρύες μέρες. Τα αγαπημένα τορτελίνια συνοδεύουν το κοτόπουλο σε μια light σούπα.
Θερμίδες: 254/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα κομμένα σε κομμάτια
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
- 3/4κ. γλυκού ρίγανη
- 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 5+1/4φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
- 250γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριού
- 1/4φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε μια αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα στήθη κοτόπουλου, 1/8 αλάτι κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Μαγείρεψε μέχρι το κοτόπουλο μέχρι να γίνει ελαφρώς λευκό.
- Μετέφερέ το σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα πρόσθεσε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, το πράσο, τα καρότα, τη ρίγανη, το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρικαι 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Μαγείρεψε για 5 λεπτά περίπου.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Χαμήλώστε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τορτελίνια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ανακάτεψε το μαϊντανό μέσα στην κατσαρόλα.
- Χώρισε τη σούπα σε 6 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ