Φυσικά και το αβοκάντο ταιριάζει στις γλυκές συνταγές. Η βουτυρένια του γεύση μπορεί να ενταχθεί ιδανικά στα κέικ και στα brownies.
Θερμίδες: 106/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 300γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2κ. σούπας λάδι καρύδας
- 4 μικρά αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι και φλούδα
- 1/2φλ. μέλι
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Για το frosting:
- 1 μεσαίο αβοκάντο
- 3κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- 3κ. σούπας σιρόπι σφένδαμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το κέικ:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Πάρε 1 κατσαρολάκι και γέμισέ το με νερό.
- Τοποθέτησε από πάνω ένα άλλο κατσαρολάκι, με την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας στο εσωτερικό.
- Στην ουσία θα κάνεις μπεν μαρί.
- Λιώσε την κουβερτούρα και άφησέ τη στην άκρη.
- Πρόσθεσε το αβοκάντο σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να πάρουν τη μορφή του πουρέ.
- Πρόσθεσε τον πουρέ, το μέλι και τη βανίλια μέσα στην κουβερτούρα.
- Πρόσθεσε ένα – ένα τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε το κακάο και το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε για 12-15 λεπτά.
- Για το frosting:
- Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα.
- Αν χρειαστεί πρόσθεσε κι άλλο αλεύρι ή σιρόπι.
- Πρόσθεσε το frosting πάνω από το κέικ και κόψε σε 24 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ