Κρατήσαμε την παράδοση και την εξελίξαμε λίγο. Οι αγαπημένες μας φακές εμφανίζονται σε βελουτέ μορφή, διατηρώντας τη γεύση και gourmet ύφος.
Θερμίδες: 139/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 3/4φλ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/4φλ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 1/2κ. γλυκού σκόνη κύμινο
- 1φλ. φακές
- 1 μικρή πατάτα κομμένη σε κύβους
- 4φλ. ζωμό λαχανικών
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλατοπίπερο για τη γεύση
- Λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Μαγείρεψε για 10 λεπτά περίπου.
- Πρόσθεσε το 1/4φλ. κόλιανδρο, το κύμινο και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα.
- Πρόσθεσε τις φακές, την πατάτα, το ζωμό και τη δάφνη.
- Άφησέ το να πάρει μια βράση.
- Μείωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και μαγείρεψε για 30 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και πολτοποίησε τη σούπα στο μπλέντερ.
- Ρυθμίστε σούπα με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, κουτάλα σε μπολ και από πάνω με κρέμα γάλακτος, τα κρεμμυδάκια και το κόλιαντρο, εάν είναι επιθυμητό? σερβίρετε αμέσως.
- Σέρβιρε σε 4 μπολ και πρόσθεσε από πάνω λίγο γιαούρτι, λίγα κρεμμυδάκια και λίγο κόλιανδρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ