Κι όμως! Η σούπας μας μοιάζει πλέον με πίτσα. Τα αλλαντικά και τα λαχανικά κάνουν ακόμα πιο γευστική αυτήν τη συνταγή, ενώ τα τραγανά κριτσίνια θα σε χορτάσουν ακόμα περισσότερο.
Θερμίδες: 234/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σούπα:
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 6 μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1κ. σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβας
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1κ. γλυκού ρίγανη
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 36 φέτες πεπερόνι
- 1φλ. ζωμό λαχανικών
- Για τα κριτσίνια:
- 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- 1/2κ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 3κ. σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σούπα:
- Σε ένα μικρό τηγάνι πρόσθεσε τον κιμά και άφησέ τον να ροδίσει.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώσε τις ντομάτες.
- Ζέστανε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
- Πρόσθεσε τις λιωμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, το πεπερόνι, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Πρόσθεσε τον κιμά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
- Για τα κριτσίνια:
- Προθέρμανε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
- Τοποθέτησε το ψωμί σε μια λαδόκολλα και ψήσε για 30 δευτερόλεπτα.
- Βγάλε προσεκτικά το ψωμί από το φούρνο και πασπάλισέ το με ελαιόλαδο, με τη σκόνη σκόρδου και το τυρί.
- Βάλ’ το ξανά στο φούρνο και ψήσε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
- Κόψε κάθε φέτα σε 4 κομμάτια.
- Μοίρασε τη σούπα σε 6 μπολ και πρόσθεσε από 2 κριτσίνια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ