Μια αλμυρή απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες και λιπαρά. Απόλαυσέ την σαν κυρίως γεύμα σε συνδυασμό με μια γευστική σαλάτα.
Θερμίδες: 262/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 3φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1κ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 2φλ. πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 310γρ. ζύμη για τάρτα
- Μαγειρικό σπρέι
- 280γρ. σπανάκι
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 2 μεγάλα αυγά
- 150γρ. τριμμένη φέτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε στο ελαιόλαδο και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και σόταρε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα χρυσό χρώμα.
- Πρόσθεσε τις πατάτες και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από το μάτι.
- Ψέκασε ένα ταψάκι για τάρτα με μαγειρικό σπρέι.
- Άπλωσε τη ζύμη.
- Στον πάτο στρώσε το μείγμα με τις πατάτες και από πάνω άπλωσε το σπανάκι.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γάλα, τα ασπράδια αυγού και τα αυγά και τη φέτα.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από το σπανάκι.
- Ψήσε την τάρτα για 1 ώρα περίπου.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο, άφησέ τη να κρυώσει για 10 λεπτά και έπειτα κόψε την σε 8 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ