Μια εναλλακτική και light συνταγή των hot dogs, άκρως χορταστική και γευστική. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική και λιπαρή εκδοχή που έτρωγες τόσα χρόνια.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. ζωμό κρέατος
- 1+1/2κ. γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
- 1κ. γλυκού ρίγανη
- 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 3/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 900γρ. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1φλ. νερό
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 6 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1κ. σούπας ξίδι
- 4 καυτερές πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
- 8 ψωμάκια για hot dog
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε με το σύρμα το ζωμό, το βασιλικό, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού και το κόκκινο πιπέρι.
- Τοποθέτησε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε 1κ. σούπας λάδι και περίμενε μέχρι να ζεσταθεί.
- Πρόσθεσε τα φιλέτα και μαγείρεψε και από τις δύο πλευρές.
- Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το μείγμα με το ζωμό, το 1φλ. νερό και 1/2κ. γλυκού αλάτι.
- Άφησε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
- Μείωσε τη θερμοκρασία, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε μέχρι το κρέας να είναι πολύ τρυφερό.
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σόταρε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι το υπόλοιπο αλάτι, το ξύδι και τις καυτερές πιπεριές.
- Μαγείρεψε για ακόμα 1 λεπτό.
- Κόψε ελαφρώς τα ψωμάκια στη μέση άλειψε τον πάτο τους με το ζωμό του κρέατος που είναι στην κατσαρόλα.
- Τοποθέτησε από πάνω το κρέας και μετά τις πιπεριές.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ