Μια συνταγή που σίγουρα θα έχεις απολαύσει σε κάποιο κινέζικο εστιατόριο. Τώρα μπορείς να τη δημιουργήσεις και μόνη σου, αποφεύγοντας τις πολλές θερμίδες, το αλάτι και τα λιπαρά.
Θερμίδες: 150/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/2φλ.+ 2κ. σούπας νερό
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 450γρ. μοσχάρι, κομμένο σε λεπτά κομμάτια
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4φλ. μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1/3φλ. soy sauce με μειωμένο αλάτι
- 2κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1κ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- Λίγο βρασμένο ρύζι basmati για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο, 2 κουταλιές της σούπας νερό και το σκόρδο σε σκόνη μέχρι να μαλακώσει.
- Πρόσθεσε τα κομματάκια μοσχαριού και ανακάτεψε.
- Τοποθέτησε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πρόσθεσε το μοσχάρι και 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμο.
- Αφαίρεσε το μοσχάρι από το τηγάνι και πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι, το μπρόκολο και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά.
- Επέστρεψε το μοσχάρι στο τηγάνι.
- Ρίξε μέσα στο τηγάνι τη σάλτσα σόγιας, τη μαύρη ζάχαρη, το τζίντζερ, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο και το υπόλοιπο νερό και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Σέρβιρε το μείγμα πάνω από το ρύζι προσθέτουμε στο τηγάνι. Cook και αναδεύεται επί 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι και μοίρασε σε 4 πιάτα το γεύμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ