Λαχταριστό και με λίγες θερμίδες. Περιέχει μια τραγανή επικάλυψη από βρώμη και ζάχαρη που το κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.
Θερμίδες: 266/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την επικάλυψη:
- 1/4φλ. νιφάδες βρώμης
- 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
- 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. σούπας βούτυρο
- 1/4φλ. Ψιλοκομμένα φιστίκια, ψημένα
- Για το κέικ:
- 1+1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1+1/2κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 3κ. σούπας βούτυρο μαλακό
- 3/4φλ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 1/2φλ. γάλα με 2% λιπαρά
- 1/4φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1+1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Για να φτιάξεις την επικάλυψη συνδύασε σε ένα μπολ τα πρώτα 4 υλικά και ανακάτεψέ τα με ένα σύρμα.
- Τοποθέτησε το βούτυρο σε ένα μίξερ και χτύπησέ το μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίξε μέσα τα φιστίκια και ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
- Για να φτιάξεις το κέικ ανακάτεψε σε ένα μπολ με ένα σύρμα το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Χτύπησε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυάστούν καλά και να αφρατέψει το βούτυρο.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο, χτυπώντας καλά.
- Πρόσθεσε το γάλα, το γιαούρτι και τη βανίλια και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου συνδυαστούν καλά τα υλικά.
- Έπειτα, πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι και χτύπησε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
- Βάλε βούτυρο και αλεύρι σε ένα ταψί 20 εκατοστών.
- Στρώσε στον πάτο του ταψιού τη μισή δόση από το κέικ.
- Έπειτα, πασπάλισε με τη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
- Άπλωσε την άλλη μισή δόση από το κέικ και έπειτα πασπάλισε με την άλλη μισή δόση από την τραγανή επικάλυψη.
- Ψήσε στους 170°C για 30 λεπτά περίπου.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και κόψε σε 10 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ