Κέικ με frosting καραμέλας

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Απλό και αφράτο κέικ με γλυκιά επικάλυψη καραμέλας. Η παχύρρευστη και καραμελένια κρέμα θα κάνει το κέικ σου ακόμα πιο λαχταριστό.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για το κέικ:
  • 1κ. σούπας κέικ φλάουρ
  • 1φλ. καστανή ζάχαρη
  • 7κ. σούπας μαλακό βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2φλ. κέικ φλάουρ
  • 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • Για το frosting:
  • 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
  • 3κ. σούπας βούτυρο
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Ψέκασε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισε με 1κ. σούπας κέικ φλάουρ.
  • Άφησέ το στην άκρη.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και χτύπησε καλά τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το κέικ φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ρίξε μέσα στο μίξερ το μείγμα αλευριού και το γάλα, εναλλάξ.
  • Άδειασε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.
  • Για το frosting τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Βράσε το μείγμα για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
  • Περίχυσε από πάνω το κέικ με το frosting καραμέλας.
  • Αν θες μπορείς να κόψεις οριζόντια και στη μέση το κέικ και να προσθέσεις λίγο frosting στο εσωτερικό.
  • Κόψε το κέικ σε 16 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164