Κέικ με σοκολάτα και μπανάνα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένας κλασικός και γευστικός συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας. Προσθέσαμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ενισχύσουμε τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση.
Θερμίδες: 174/ μερίδα

Συστατικά

  • 350γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 3/4φλ. μπανάνες λιωμένες
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2κ. γλυκού κανέλα
  • 1+1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1/2φλ. αποξηραμένες μπανάνες, χοντροκομμένες
  • 1φλ. κομματάκια κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Άλειψε με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψί 12×22 εκατοστών.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτύπησε τις λιωμένες μπανάνες και τα δαμάσκηνα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε καλά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη σόδα.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με τα δαμάσκηνα και τις μπανάνες και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε μέσα τα καρύδια, τις αποξηραμένες μπανάνες και τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατέψτε το μείγμα της μπανάνας μέχρι ομοιόμορφα βρεγμένο. Ανακατέψτε σε ξηρούς καρπούς, τσιπς μπανάνας, και τα τσιπ σοκολάτας.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Κόψε το κέικ σε 20 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164