Σπιτικά λαζάνια φούρνου με λαχταριστή γέμιση και σάλτσα ντομάτας. Μια light συνταγή, που μπορεί να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά έχει λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 250/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1+1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 12 κανελόνια
- 1+3/4φλ. τυρί ρικότα χωρίς λιπαρά
- 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 ασπράδι αυγού
- 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1κ. γλυκού ρίγανη
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί 23×33 εκατοστών με λίγο λάδι.
- Άπλωσε στον πάτο του ταψιού 1/2 φλιτζάνι σάλτσας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη.
- Άδειασε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα τροφίμων και κόψε τη μύτη.
- Γέμισε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.
- Τοποθέτησε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού.
- Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας.
- Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
- Έπειτα, πρόσθεσε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
- Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 κανελόνια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ