Red velvet τρουφάκια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα τρουφάκια πλέον μας θυμίζουν τα Χριστούγεννα, λόγω του λευκού-κόκκινου χρώματος. Απόλαυσέ τα σαν απογευματινό σνακ ή διακόσμησε το τραπέζι σου με αυτά.
Θερμίδες: 175/ μερίδα

 

Συστατικά

  • Για τα τρουφάκια:
  • 1/3φλ.+1κ. σούπας αλεύρι
  • 2κ. γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 2κ. σούπας γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1κ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού λευκό ξύδι
  • 85γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
  • Για την επικάλυψη:
  • 340γρ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Πάρε ένα ταψάκι για cupcakes.
  • Τοποθέτησε μέσα σε 4 θήκες από ένα χαρτάκι για cupcakes.
  • Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
  • Σε ένα μίξερ χτύπησε μαζί το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα, το ασπράδι αυγού, το κόκκινο χρώμα, το ξίδι και τη βανίλια.
  • Σιγά-σιγά πρόσθεσε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μίξερ.
  • Μοίρασε το μείγμα μέσα στις 4 θήκες.
  • Ψήσε τα τρουφάκια για 20-22 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα τρουφάκια από το ταψί και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς.
  • Θρυμμάτισε τα τρουφάκια μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη.
  • Πρόσθεσε τα ψίχουλα και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Πλάσε το μείγμα σε μπάλες.
  • Τοποθέτησε τις μπάλες σε ένα πιάτο και άφησέ τες στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Λιώσε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι σαν μπεν μαρί.
  • Βούτηξε γρήγορα την κάθε μπάλα στην κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
  • Άφησέ τες να κρυώσουν σε μια λαδόκολλα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164