Καραμελένιες μαρέγκες

120 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Ενισχύσαμε τη γεύση της ψημένης μαρέγκας με θρυμματισμένη καραμέλα.
Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2κ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4κ. γλυκού ταρτάρ
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3φλ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
  • 1/4φλ. θρυμματισμένες καραμέλες
  • Για την επικάλυψη:
  • 1/4φλ. χοντροκομμένες καραμέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 90°C.
  • Σε δύο ταψάκια άπλωσε από μια λαδόκολλα.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
  • Πρόσθεσε μέσα στα αυγά το ταρτάρ.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και το αλάτι μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
  • Αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή και συνέχισε να χτυπάς.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά από 2 κουταλιές ζάχαρη με κορν φλάουρ.
  • Πρόσθεσε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας και τις θρυμματισμένες καραμέλες.
  • Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια, φτιάξε 28 μπάλες περίπου από μαρέγκα και τοποθέτησέ τες στη λαδόκολλα.
  • Πασπάλισε με τις υπόλοιπες καραμέλες.
  • Ψήσε για 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί, αναποδογυρίζοντας τις μαρέγκες που και που.
  • Σβήσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια άφησέ τες να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα, έξω από το φούρνο.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164