Συνταγή για χριστουγεννιάτικα καπ κέικ

Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ποιος είπε ότι τα γλυκά που θα απολαμβάνεις μέχρι ο χρόνος να αλλάξει πρέπει να είναι είτε μελομακάρονα, είτε κουραμπιέδες, είτε δίπλες για να είναι γιορτινά; Σίγουρα, κάποιος που δεν έχει ετοιμάσει αυτά τα καπ κέικ που θυμίζουν… Χριστουγεννιάτικο Δέντρο! 

Συστατικά

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
  • 2 κουτ. της σούπας κακάο
  • 1/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. της σούπας γάλα
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις απαλά 12 φόρμες για καπ κέικ.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή. Προσθέτεις το αβγό και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Προσθέτεις σταδιακά τα διάφορα αλεύρια, τα κομματάκια σοκολάτας και το νερό. Χτυπάς μέχρι το μείγμα σου να ενωθεί.
  • Περιχύνεις το μείγμα στις 12 φόρμες για καπ κέικ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  • Για να φτιάξεις το frosting, χτυπάς σε ένα μίξερ το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτεις το γάλα, την άχνη ζάχαρη και το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις το μείγμα σου γίνει, το μεταφέρεις σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το περνάς στα ψημένα καπ κέικ.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164