Μεσογειακή σαλάτα με όσπρια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική σαλάτα που μπορείς να απολαύσεις σαν κυρίως αλλά και σαν συνοδευτικό. Ταιριάζει τέλεια με θαλασσινά ή ψάρι.
Θερμίδες: 175/ μερίδα

Συστατικά

  • 430γρ. Ρεβίθια βρασμένα
  • 430γρ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
  • 1φλ. ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1/2φλ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι kosher
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα φασόλια, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, και το δυόσμο.
  • Χτύπησε ελαφρά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το dressing που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σέρβιρε σε 6 πιάτα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164