Θρεπτικές μπάρες δημητριακών με χαρακτηριστικό τους τις λίγες θερμίδες και την υπέροχη γεύση. Μπορείς να τις αποθηκεύσεις στην τσάντα σου και να τις πάρεις μαζί σου παντού.
Θερμίδες: 212/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. αλεύρι
- 3/ακ. γλυκού κορν φλάουρ
- 3/4κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 6κ. σούπας μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/3φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4φλ. νιφάδες βρώμης
- 3/4φλ. νιφάδες καρύδας
- Για την επικάλυψη:
- 1φλ. κομματάκια κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Κάλυψε ένα μεταλλικό ταψί με λαδόκολλα.
- Ανακάτεψε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Χτύπησε το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Ρίξε μέσα σταδιακά το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μείωσε την ταχύτητα σε χαμηλή και σταδιακά πρόσθεσε το μείγμα αλευριού? κτυπήστε ακριβώς μέχρι ενσωματωμένος.
- Ρίξε μέσα τη βρώμη και την καρύδα και ανακάτεψε με ένα κουτάλι.
- Στρώσε τη ζύμη στο ταψί και πίεσέ την από πάνω με ένα κουτάλι για να γίνει πιο συμπαγές.
- Ψήσε για 16 λεπτά.
- Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Για την επικάλυψη, λιώσε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.
- Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα στο ταψί και με μια σπάτουλα στρώσε την ομοιόμορφα.
- Βάλε το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει χώρισε το ταψί σε 16 μπάρες.
- Μοίρασε μια σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ